Silent systeem

Een silent systeem is akoestisch en digitaal in één!

Silent system - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer

Wat is een silent systeem?

Akoestisch en digitaal in één!

U heeft een uitstekende keuze gemaakt door een akoestische piano of vleugel aan te schaffen. Vele malen beter en mooier dan zo’n elektronisch/digitaal apparaat. 
Echter is het ‘soms’ prettig om je  helemaal af te kunnen sluiten van de buitenwereld….en de buitenwereld van jou! Via het inbouwen van een Silentsystem in uw piano of vleugel, kunt u ongestoord en wellicht beter geconcentreerd uw oefeningen doen, fantaseren, lekker uitleven en dat allemaal ONGESTOORD!  
De ingebouwde module van een Genio Silentsysteem heeft een midi in- out aansluiting. De gehele wereld…aan uw eigen akoestische instrument. Laptop, computer, telefoon en allerlei andere elektronische apparatuur zijn prima aan te sluiten.  Wat wilt u nog meer. 
Ook kunt u vele andere muziekinstrumenten oproepen zoals; kerkorgel, hammondorgel, klavecimbel, spinet, saxofoon, trompet, fluit, gitaar, bas, cembalo, zangstemmen, synthesizer en….vele andere klanken. Uw kunt twee hoofdtelefoons op de Genio-module aansluiten. Zodat u even iemand anders mee kan laten luisteren en zelfs ongestoord quatre main spelen. 
Indien u specifieke vragen of wensen heeft en de prijs wil weten, neem gerust contact op.                 

De voordelen van een Genio Silent systeem

  • U beschikt over een akoestisch en digitaal instrument ineen.
  • Het digitale 'instrument' neemt geen extra plaats in.
  • De touché (aanslag) verandert niet. U hoeft zich niet aan een andere speelaard aan te passen. Uw instrument gaat niet zwaarder spelen. Genio maakt gebruik van een optische sensor. Dit werkt via infrarood techniek en werkt niet met een schakelaar onder de toets waardoor de piano, uitgerust met een ander merk silent systeem, eventueel zwaarder gaat spelen. 
    Een silent piano heeft zodoende een perfecte touché en kan het vergelijk aan, ook in prijs, met de duurdere digitale piano’s waarbij tevens nabootsing van de speelaard belangrijk is.
  • U kunt geluidloos spelen, op elk gewenst tijdstip.
  • Het systeem biedt meerdere uitbreidingsmogelijkheden door midi aansluiting. U kunt bijvoorbeeld opnemen, maar u kunt ook kiezen uit andere geluiden zoals orgel of piano met orkest.

Contact

Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer