Silent piano

De silent piano is akoestisch en digitaal in één!

Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer

Wat is een silent piano?

Akoestisch en digitaal in één!

Vanaf nu heeft u de keuze; vol overgave genieten van uw instrument. Terwijl u speelt, slaan de hamertjes tegen de snaren en worden de trillingen versterkt via de zangbodem. U speelt nu akoestisch en het geluid vult de ruimte.

Wanneer u echter rustig wilt studeren, uitgebreid muziek maken zonder dat de buren 'meegenieten' of huisgenoten last van u hebben, schakelt u eenvoudigweg het silentsysteem in. U speelt nu digitaal en hoort het geluid via de meegeleverde hoofdtelefoon.                       

Hoe werkt een silent piano?

De hamertjes, die tegen de snaren slaan waardoor u akoestisch kunt genieten, worden dan net voor deze de snaren raken gestopt door een stuitlijst. Hierdoor raken zij de snaren niet en hoort u dus akoestisch niets. Echter, de beweging van de toets en ook de snelheid waarmee deze wordt ingedrukt (hard of zacht spelen) worden geregistreerd door een optische sensor en vertaald naar de bijbehorende toon en geluidsterkte. Dit wordt digitaal doorgegeven aan een klankmodule, die alles wat u speelt via een hoofdtelefoon ten gehore brengt.  Ook de bediening van het rechter en linker pedaal wordt vertaald in doorklinken of zachter spelen.  

Zowel piano's als vleugels zijn met een dergelijk systeem uit te rusten.

Natuurlijk toucher en aanslaggevoeligheid!

Bij inschakeling van het silent-systeem van uw piano of vleugel behoudt u het speelgevoel van een akoestisch instrument. Het enige verschil is dat bij inschakeling van het Silent systeem u het geluid door een hoofdtelefoon hoort, en niet via de snaren en de zangbodem van het instrument.

Het is ook mogelijk via de optionele speakerset van Genio het geluid via speakers te beluisteren welke via een volumeknop harder of zachter kan worden gezet.

De voordelen van een piano met een Silent systeem van Genio

  • U beschikt over een akoestisch en digitaal instrument ineen.
  • Het digitale 'instrument' neemt geen extra plaats in.
  • De touché (aanslag) verandert niet. U hoeft zich niet aan een andere speelaard aan te passen. Uw instrument gaat niet zwaarder spelen. Genio maakt gebruik van een optische sensor. Dit werkt via infrarood techniek en werkt niet met een schakelaar onder de toets waardoor de piano, uitgerust met een ander merk silent systeem, eventueel zwaarder gaat spelen. Een silent piano heeft zodoende een perfecte touché en kan het vergelijk aan, ook in prijs, met de duurdere digitale piano’s waarbij tevens nabootsing van de speelaard belangrijk is.
  • U kunt geluidloos spelen, op elk gewenst tijdstip.
  • Het systeem biedt meerdere uitbreidingsmogelijkheden door midi aansluiting. U kunt bijvoorbeeld opnemen, maar kunt ook kiezen uit andere geluiden zoals orgel of piano met orkest.

Contacteer ons

Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer
Silent piano - Arie Keijzer